رسوای دل

کتابی از استاد سید حسن ضیایی
نویسنده : علی - ساعت ۱٢:٢۳ ‎ب.ظ روز یکشنبه ٢۸ اردیبهشت ،۱۳٩۳
 

کتابی از استاد سید حسن ضیایی

قابل توجه علاقه مندان آثار استاد ضیایی، اثر مکتوب ایشان شامل نسخه های درمانی به بازار عرضه گردید.

 

 

 31998579879157434339.jpg


 
 
میوه ای که فرزند شما را زیبا می نماید!
نویسنده : علی - ساعت ٧:٢٩ ‎ق.ظ روز پنجشنبه ٢٥ اردیبهشت ،۱۳٩۳
 
میوه ای که فرزند شما را زیبا می نماید!
 
 
یکی از میوه های پرخاصیت بِه می باشد، چنانچه امیرالمومنین علی(ع) نیز در استفاده از این میوه و فواید آن بیان داشته اند...
به گزارش جهان، قدس نوشت: اَکلُ السَّفَر جَلِ یَزیدُ فِی قُوَّة الرَّجُلِ وَ یَذهَبُ بِضَعفِه؛ خوردن بِه موجب تقویت بنیه و نیروی بدن و از میان رفتن ضعف و سستی می گردد؛ همچنین می فرمایند: روزی خدمت حضرت محمد (ص) رسیدم و مشاهده نمودم که یک بِه در دست مبارکشان می باشد که از آن تناول می نمایند، پس قسمتی از آن را به من داده و فرمودند: ای علی؛ بخور که این هدیه ای است از جانب خداوند متعال، و بدان هر که سه روز ناشتا بِه بخورد، ذهنش پاک و اندرونش به علم و حلم آکنده گردد و از مکر و وسوسه های شیطان و سپاهیانش محفوظ می ماند.

علاوه بر این حضرت علی (ع) می فرمایند: خوردن بِه، قلب ضعیف را تقویت می نماید و معده ی انسان را پاک می نماید و دل را قوی می سازد و ترسو را شجاع می نماید و کودکِ در رحم مادر را زیبا می سازد.


پی نوشت ها:
۱- خصال، ج۲: ۶۱۲.
۲- طب الائمه: ۱۳۶.
۳- نهج الطبابه: ۶۶- ۶۷.

 
 
فواید طبخ غذا در ظروف آهنی
نویسنده : علی - ساعت ۱:٢۸ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ٢٤ اردیبهشت ،۱۳٩۳
 
فواید طبخ غذا در ظروف آهنی
 
 
دستیار تخصصی طب سنتی ایران گفت: بهترین ظروف طبخ غذا چینی و آبگینه (پیرکس) و بعد از آن سفال لعاب دار و مس تازه قلع اندود شده است؛ زیرا طبخ غذا در ظرف آهنی مقوی مثانه است.
به گزارش جهان، ژاله علی اصل در گفت‌و‌گو با تسنیم، درباره زیان گرسنگی و تشنگی اظهار داشت: افزایش حرارت در تب‌ها، صداع (سردرد)، کاهش قوا و ایجاد بیماری‌های صفراوی و سوداوی از عوارض گرسنگی و تشنگی است.

به گفته وی تحمل گرسنگی و تشنگی در بدن‌های یابس (خشک و لاغر) بیشتر است ، کودکان و جوانان بیش از زنان تحمل گرسنگی و تشنگی را دارند. همچنین، بدن‌های سفید و مرطوب (چاق) تحمل کمی نسبت به گرسنگی و تشنگی دارند، زود تحلیل می‌روند به خصوص در هوای گرم و در حال کار و حرکت.

دستیار تخصصی طب سنتی ایران عنوان کرد: بهترین ظروف طبخ غذا چینی و آبگینه(پیرکس) و بعد از آن سفال لعاب دار و مس تازه قلع اندود شده است؛ طبخ غذا در ظرف آهنی مقوی مثانه و اعضای تناسلی است و ظروف گلی اگر لعاب دار نباشند یک تا دو مرتبه می‌توان در آن‌ها غذا پخت، اگر دارای لعاب سالم باشند دفعات بیشتری قابل استفاده است.

علی اصل افزود: پخت غذا در ظرف سنگی دو تا پنج مرتبه اشکال ندارد، اما بیشتر از آن به دلیل نفوذ غذا در خلل و فرج آن و ایجاد تعفن (رشد میکروب ها)مضر است.

وی ادامه داد: در زمان طبخ و بعد از آن در ظرف نباید کاملاً محکم باشد، باید راهی برای خروج بخارات سمی وجود داشته باشد، به خصوص اگر غذا ماهی و سرخ کردنی‌ها باشد.

دستیار تخصصی طب سنتی ایران گفت: غذا باید خوب جویده شود، زیرا شروع هضم از دهان است و خوب جویدن باعث سرعت انهضام (هضم) در معده است. در حالت گرسنگی و عطش زیاد به یک دفعه غذا و آب زیاد و سیر خورده نشود.

علی اصل خاطرنشان کرد: بعد از ورزش سنگین و کارهای سنگین به یک دفعه غذا و آب زیاد و سیر نخوریم و به تدریج بخوریم به خصوص اگر غذا سنگین باشد و یا غذایی که به آن عادت نداریم و یا غذای بسیار سرد یا بسیار گرم باشد.

 
 
علت 85 درصد کمردردها
نویسنده : علی - ساعت ۱:۱٤ ‎ب.ظ روز یکشنبه ٧ اردیبهشت ،۱۳٩۳
 
علت 85 درصد کمردردها

دبیر علمی بیست و پنجمین کنگره سالانه انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، گفت: ۸۵ درصد کمردردها ناشی از اختلال در نحوۀ عملکرد در زندگی، محیط کار و همچنین شیوه و سبک زندگی افراد جامعه است.

به گزارش فارس، نادر معروفی دبیر علمی بیست و پنجمین کنگره سالانه انجمن علمی فیزیوتراپی ایران گفت: به غیر از بیماری‌هایی از جمله مشکلات ژنتیکی و مادرزادی، عفونت‌ها، تومورها، حوادث و کهنسالی که منجر به آسیب در ستون فقرات می‌شود بخش عمده‌ای از اختلالات ستون فقرات ناشی از اختلال در بهداشت حرکتی و نحوۀ عملکرد در زندگی و محیط کار و همچنین شیوه و سبک زندگی افراد جامعه است.
 
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: از جمله مواردی که منجر به اختلال در بهداشت حرکتی ستون فقرات بیمار می‌شود مواردی چون آسیب‌های ناگهانی به ستون فقرات، معمولاً در تغییر حالت‌های ناگهانی و به علت عدم آمادگی فیزیکی فرد رخ می‌دهد.
 
معروفی افزود: همچنین می‌توان به آسیب‌های تدریجی که در اثر تکرار حرکات غلط در دراز مدت ایجاد می‌شوند و در نهایت بی تحرکی و سکون بیش از حد فرد که در حالت‌های ایستا و ساکن در زمان طولانی ایجاد می‌شوند مانند نشستن‌های طولانی مدت پشت میز کار که باعث عدم تعادل بین استراحت و فعالیت فرد می‌گردد ، اشاره کرد.
 
دبیر علمی بیست و پنجمین کنگره سالانه انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، راهکارهای مقابله با ناهنجاری‌های ذکر شده را تقویت سیستم عضلانی – حرکتی جهت مقابله با فشارهای ناگهانی ، عدم انجام حرکات تکراری و ممتد و همچنین داشتن استراحت یا تغییر وضعیت در زمان‌های مناسب – هر 20 دقیقه یکبار - بین انجام فعالیت‌های روزمره برشمرد.
 
وی تأکید کرد: همواره انجام شیوه‌های پیشگیرانه که توسط فرد و با مشورت با متخصصان و خصوصاً فیزیوتراپیست ها انجام می‌شود نه تنها نتیجه بهتری دارد بلکه به لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه بوده و هزینه‌های کمتری را در بخش سلامت به جامعه تحمیل می‌کند.
 
دبیر علمی بیست و پنجمین کنگره سالانه انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، شیوه‌های درمان اختلالات ستون فقرات را از مهمترین محورهای مورد بحث در بیست و پنجمین کنگره سالانه انجمن فیزیوتراپی ایران عنوان کرد و افزود: از 17 تا 19 اردیبهشت ماه سال جاری با حضور بیش از 3000 فیزیوتراپیست و نیز جمع کثیری از متخصصان سایر رشته های علوم پزشکی از سراسر کشور بیست و پنجمین کنگره سالانه انجمن علمی فیزیوتراپی ایران در هتل المپیک تهران برگزار خواهد شد.

 
 
میوه ای ساده اما پر خاصیت
نویسنده : علی - ساعت ٢:۱۱ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ،۱۳٩۳
 

 
 
همه‌ی ما برای خوش‌طعم کردن غذا لیموترش استفاده می‌کنیم بدون اینکه بدانیم زیر این پوست زرد طلایی چه خبر است!
به گزارش جهان به نقل از تبیان، خواهش می‌کنیم هیچ ماده‌ی غذایی را دست کم نگیرید. لیموترش گنجینه‌ای از خواصی است که سلامتی را ارتقا می‌دهد و بسیاری از ناخوشی‌ها را از ما دور می‌کند.

اگر می‌خواهید سیری در عالم این میوه داشته باشید مطالعه‌ی این مطلب را از دست ندهید.

لیموترش: یک میوه‌ی ساده یک دنیا خاصیت


حتماً شما هم وقتی سرما می‌خورید سراغ لیموترش و عسل می‌روید. همه‌ی ما می‌دانیم که لیموترش منبع ویتامین C می‌باشد اما خواص آن به همین جا ختم نمی‌شود. «آتنا» الهه‌ی جنگاوری یونانیان قدرت «ضد زهری» لیموترش را ستوده است. گویا در افسانه‌های یونانی دو تن را محکوم می‌کنند تا به قفس افعی‌ها انداخته شوند. آن دو شروع به خوردن لیموترش می‌کنند و بدنشان ایمن می‌شود به طوری که نیش کشنده‌ی این خزنده‌ی وحشتناک در آن‌ها کارگر نمی‌افتد. حالا بماند که در افسانه‌ها اغراق می‌کنند اما یافته‌های محققان حاکی از این است که لیموترش خواص شگفت‌انگیزی دارد. به عقیده‌ی محققان سیترات سدیم و سیترات پتاسیم موجود در لیموترش قدرت شگفت‌آوری در تصفیه‌ی خون دارند. این ترکیبات حالت چسبندگی خونی را کاهش می‌دهند. زمانی که خون حالت چسبندگی غیر نرمال نداشته باشد به راحتی در رگ‌ها به جریان در می‌آید و در نتیجه فشارخون نیز کاهش می‌یابد. در این حالت نیز سرم خون راحت تر از فیلتر جداره‌ی عروق می‌گذرد و مواد مغذی به میزان کافی و مستمر به سلول‌های می‌رسد.

زیر پوست لیموترش

لیموترش حاوی میزان کمی ویتامین A، ویتامین B۱ و B۲ و همچنین فلاوونوئیدها و پکتین می‌باشد. بخش اعظم لیموترش را ویتامین C تشکیل می‌دهد. هر ۱۰۰ گرم از این میوه حدود ۵۰ میلی‌گرم ویتامین C دارد. لیموترش همچنین حاوی کاروتنوئیدها و کورامین می‌باشد که همه‌ی این ترکیبات خواص آنتی‌اکسیدانی قوی دارند و ضدعفونی‌کننده‌اند. فراموش نکنید که ویتامین C نقش مهمی در رشد و تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها داشته، سلامت بافت‌های خونی و مویرگ‌ها را بالا می‌برد. ناگفته نماند که این ویتامین همچنین باعث کنترل فشار و قند خون می‌شود، از عدسی چشم محافظت کرده و باعث تحریک غدد فوق کلیوی و عملکرد تخمدان‌ها می‌شود.

ویتامین C یکی از آن آنتی‌اکسیدان‌های قوی می‌باشد که اثرات منفی استرس‌های زندگی را کاهش می‌دهد.

یک میوه‌ی اسیدی که خون را آلکانیک می‌کند

احتمالاً شما هم شنیده باشید که لیموترش خاصیت اسیدی دارد و حالت آکانیک یا بازی بدن را از بین می‌برد؛ اما باید بدانید که این باور صحیح نمی‌باشد. سیترات ها در بدن سوخته و بقایایی بازی از خود به جا می‌گذارند. برای همین با وجود اینکه لیموترش اسیدی است اما خون را اسیدی نمی‌کند.

لیموترش و قدرت ضدعفونی‌کنندگی‌اش

لیموترش ضدعفونی‌کننده‌ی فوق‌العاده‌ای است که به طور موثر با بیست نوع میکروب مقابله می‌کند. برای همین می‌تواند با هر نوع بیماری به ویژه بیماری‌های فصل سرما مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا مقابله کند. لیموترش باعث کاهش تب می‌شود. اگر از عفونت ادرار یا عفونت مثانه و کلیه‌ها رنج می‌برید به لیموترش اعتماد کنید. خاصیت دیورتیک (ادرارآوری) این میوه باعث دفع توکسین ها یا همان سموم بدن می‌شود. ترکیبات لیموترش عفونت و بیماری‌ها مانند اسهال را از دستگاه گوارش دور کرده و سلامت آن را تضمین می‌کند.

لیموترش و گردش خون

لیموترش در دستگاه گردش خون نیز دخالت کرده و باعث کاهش میزان کلسترول آن می‌شود. افرادی که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند به طور مرتب آسپرین مصرف می‌کنند تا خونشان رقیق شود و از ایجاد لخته‌ی خون پیشگیری کنند؛ اما با این حال حتماً می‌دانید که مصرف زیاد آسپرین عوارض جانبی خود را دارد و باعث خون‌دماغ شدن گاه و بی‌گاه می‌شود. خوشبختانه لیموترش باعث رقیق شدن خون می‌شود بدون اینکه چنین عوارضی بروز دهد. حتی می‌تواند به سرعت مشکل خون‌دماغ شدن را نیز برطرف کند. پس اگر می‌خواهید دستگاه گردش خون و قلب و عروقتان سالم تر بماند لیموترش را دریابید.

لیموترش و دستگاه گوارش

معمولاً لیموترش را عامل افزایش اسید کلریدریک و سوزش معده می‌دانند. برخی از افراد نیز آن را باعث بروز زخم معده عنوان می‌کنند. درست است که در برخی افراد بعد از مصرف کردن لیموترش سوزش معده اتفاق می‌افتد اما باید بدانید که این سوزش معانی دیگری نیز دارد. اینکه تغذیه‌ی شما باید بازنگری شود. در بیشتر مواقع سوزش و ترش کردن معده که بعد از مصرف لیموترش ایجاد می‌شود نتیجه‌ی ترکیبات نامناسب محتویات بشقاب‌های ماست. واقعیت این است که مصرف همزمان و زیاد پاستاها، مواد نشاسته‌ای، نان سفید، برنج سفید، مواد قندی و غیره به همراه لیموترش مشکل زا می‌شود. باید لیموترش را بعد از هضم کامل این مواد غذایی میل کنید. بهتر است که برای بهره مندی از تمام خواص لیموترش آن را به همراه غذا میل نکنید. البته افرادی که معده‌ی حساسی دارند و یا عصبی هستند نباید لیموترش را صبح‌ها و به صورت ناشتا مصرف کنند. بهترین زمان برای مصرف لیموترش بعدازظهر حدود دو ساعت بعد از غذا می‌باشد.

لیموترش و پوست

هیچ‌چیز مانند لیموترش نمی‌تواند باعث جوانی و شادابی پوست شود. این میوه‌ی زردرنگ باعث می‌شود که تعادل Ph پوست حفظ شود. شما می‌توانید با ترکیب عسل و لیموترش ماسک خانگی تهیه کرده و استفاده کنید. برای درمان زخم‌ها و جراحات سطحی می‌توانید از چند قطره لیموترش استفاده کنید تا زخم ضدعفونی شود. توجه داشته باشید که ترکیب لیموترش، روغن زیتون یا روغن بادام شیرین برای بهبود اگزما موثر است.

نوشیدنی لیموترش و زنجبیل برای تقویت بدن

برای اینکه سیستم ایمنی بدنتان تقویت شود و در این روزهای بهاری که هوا گرم و سرد می‌شود سرما نخورید می‌توانید از نوشیدنی لیموترش و زنجبیل استفاده کنید.

مواد لازم

آب ۱ فنجان

ریشه‌ی زنجبیل ۱ تکه‌ی کوچک

گیاه عروس چمنزار ۱ قاشق غذاخوری

گل آقطی ۱ قاشق غذاخوری



آب لیموترش ۱ عدد

عسل به میزان لازم

روش تهیه

یک فنجان آب به ریشه‌ی زنجبیل و گل‌های آقطی اضافه کرده و اجازه دهید بجوشد. سپس زیر شعله را خاموش کنید و منتظر بمانید تا دمای آب کمی پایین بیاید. سپس گیاه عروس چمنزار را داخل ظرف ریخته و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. دمنوشتان را صاف کرده و به آن آب لیمو وترش و عسل اضافه و میل کنید.

لیموترش و لاغری

به عقیده‌ی محققان ویتامین C موجود در لیموترش باعث کاهش هورمون‌هایی می‌شود که در مغز وظیفه‌ی کنترل و تحریک اشتها را بر عهده دارند. به همین دلیل مصرف لیموترش می‌تواند به تناسب اندام و لاغری شما کمک کند. توجه داشته باشید که لیموترش مانع از انباشتگی چربی‌ها نیز می‌شود.

یک روش قدیمی و طبیعی

آب لیموترش تازه با مقداری عسل درمان قدیمی گلو درد و عفونت‌های مجاری تنفسی می‌باشد. آب لیموترش باعث کاهش حالت احتناق شده و مخاط را دفع می‌کند. یکی دیگر از درمان‌های قدیمی مادربزرگ‌ها استفاده از حلقه‌های لیموترش برای رفع دمل و مشکلات پوستی دیگر بوده است.

 
 
۷ راه کاهش وزن به روش طب سنتی
نویسنده : علی - ساعت ٤:۳٧ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ٢ اردیبهشت ،۱۳٩۳
 
۷ راه کاهش وزن به روش طب سنتی
 
 
یک متخصص طب سنتی در مورد راههای کاهش وزن به روش طب سنتی گفت: برای کاهش وزن و توده های چربی در بدن ۷ روش وجود دارد.
به گزارش جهان به نقل از فارس، علی حسینی در مورد راههای کاهش وزن به روش طب سنتی گفت:یکی از راههای کاهش وزن مصرف زنجبیل در برنامه غذایی روزانه است.به طوری که مصرف ۳ بار در هفته آن متابولیسم بدن را بالا می‌برد و در گروه چربی‌سوزها و کالری‌سوزهایی است که کاهش وزن را سرعت می‌بخشد.

وی ادامه داد: مصرف سالاد به همراه زنجبیل یا رنده زنجبیل در ماست، اشتهای افراد را قبل از خوردن غذا کم می کند.

این متخصص طب سنتی همچنین بر مصرف سرکه برای چاشنی سالاد و غذا به جای سس تاکید کرد و گفت: مصرف سرکه نیز در کاهش وزن تاثیر دارد.

حسینی ادامه داد: در طب سنتی مصرف چای گیاهی در کاهش وزن و ایجاد خلق و خوی آرام موثر است به همین دلیل به افرادی که رژیم غذایی لاغری دارند توصیه می شود در کنار رژیم خود مصرف این چای های گیاهی را در برنامه خود داشته باشند تا دچار بدخلقی نشوند.

وی افزود: بنابراین مصرف این چای های گیاهی علاوه بر خواص چربی‌سوزی، خواص آرامش‌بخشی هم دارند البته مصرف ۲ تا ۳ فنجان روزانه تاثیر موثری خواهد داشت.

این متخصص طب سنتی تصریح کرد: یکی دیگر از راههای لاغری مصرف سبزی جعفری به همراه هویج است به این صورت که مصرف این نوشیدنی در میان وعده، میزان کلسترول خون را کاهش داده و در تنظیم قند خون هم موثر است.

حسینی بر مصرف میوه در طول روز تاکید کرد و ادامه داد:همچنین نوشیدن آب سبزیجاتی مانند کلم و کرفس به‌عنوان بهترین چربی‌سوزهای گیاهی توصیه می‌شود.

وی گفت: یکی دیگر از روشهای کاهش وزن، نوشیدن آب و عرقیات گیاهی چربی‌سوز است چراکه نوشیدن آب، سرعت متابولسیم بدن را افزایش می دهد.

این متخصص طب سنتی گفت: از دیگر راههای کاهش وزن این است که سرعت غذا خوردن را کاهش دهیم این کار باعث می شود تا سرعت حرکت غذا در مدت زمان گوارش افزایش یابد و میزان ترشح هورمون ‏های سیری بیشتر شود.

 
 
گرم مزاج هستید یا سرد مزاج؟
نویسنده : علی - ساعت ۱٢:٤۱ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ٢ اردیبهشت ،۱۳٩۳
 

یک متخصص طب سنتی، بدن انسان را شامل چهار ماده اصلی آب (سرد و تر)، باد (گرم و تر)، آتش(گرم و خشک) و خاک (سرد و خشک) دانست و خصوصیات جسمی و شخصیتی هر گروه را تشریح کرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، برخی افراد دارای طبع بهاری یا دموی هستند که در طب سنتی به گرم و تر معروف است و حجم خون در آنها بالاست، با اشتها غذا می‌خورند،معمولا چاق و درشت اندام بوده و رنگ چهره آنها متمایل به قرمز است.این افراد از نظر شخصیتی،روحیه‌ای مهربان و برون گرا دارند و بسیار اجتماعی‌ هستند و چون مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های مغزی هستند باید از غذاهایی با طبع لطیف برای کاهش غلظت خون خود استفاده کنند.

صفراوی‌ها طبع گرم و خشک دارند،معمولا عصبی و کم خواب هستند و دیر چاق می‌شوند و افرادی برون گرا و اجتماعی هستند و چون دارای بدن گرمی هستند از عوارضی چون خشکی دهان رنج می برند.

گروه دیگر افراد سوداوی هستند.این افراد دارای طبع پاییزی سرد و خشک بوده معمولا لاغر اندام هستند و با اینکه خواب زیادی دارند اما اشتهای بالایی ندارند. از نظر شخصیتی نیز بسیار حساس، دقیق، منظم و زود رنج هستند.یبوست، ادرار تیره، کم اشتهایی، عطش، تلخ شدن دهان، سردرد، سرگیجه و دیدن خواب های ترسناک از نشانه های مزاج صفراوی است و غذاهای چرب و سنگین صفرا را زیاد می‌کند باید غذاهای سرد مصرف کرد.

افراد زمستانی یا بلغمی نیزبه علت سرد و تر بودن طبعشان دارای چربی زیادی در بدن بوده و مستعد چاقی هستند.معمولا دارای پوستی سفید، حرکاتی کند و از لحاظ روحی و روانی تمایل به تنهایی دارند و اغلب افرادی آرام و ملایم‌اند.